Čas priprave: 1, 5 h

Št. oseb: 4

Sestavine:

1 kg kisle repe
500 g krompirja
250 g fižola
1 zavitek dimljenega tofuja
2 stroka česna
1 srednja čebula
2 lovorjeva lista
poper

Priprava:

Fižol čez noč namakamo in ga skuhamo, lahko pa uporabimo že pripravljen fižol iz pločevinke.

Čebulo rahlo popražimo. Dodamo na kocke narezan tofu in tudi tega popražimo, da postane zlatorumen. V zadnjih dveh minutah dodamo še česen in odstavimo.

V lonec dodamo kislo repo in lovorova lista, vse premešamo in zalijemo z vodo. Vode naj bo toliko, da prekrije repo. Po 30 min dodamo krompir, fižol in poper in sol po okusu ter kuhamo, dokler se krompir ne skuha. Nazadnje dodamo še koščke pečenega dimljenega tofuja.

Če smo naredili preredko joto, ji pred koncem dodamo nekoliko škroba in pustimo, da vse skupaj še enkrat zavre.

Joto pred serviranjem za 30 min pustimo v loncu. Jed postrežemo z domačim ajdovim kruhom z orehi.