Čas priprave: 1,30 min
Št. oseb: 2
Avtor:
Sestavine:
800 g krompirja
800 g hokaido buče (ali muškatne buče)
1 rdeča paprika
pest češnjevega paradižnika
4 polovičke nasekljanega sušenega paradižnika
šop svežega peteršilja
1 jed. žlico mletega čilija
2 jed. žlico temne sojine omake
poper
rožmarin, origano (količina po okusu)
Sestavine za svetlo pomako:
250 ml riževe smetane (pripravimo sami iz kuhanega riža, vode, začimb, ki jih sesekljamo s paličnim mešalnikom).
2 čaj. žlički sveže iztisnjenega limoninega soka
ščep soli
1/2 čaj. žličke javorjevega ali datljevega sirupa
1/2 čaj. žličke origana
poper
Priprava:
Olupljen krompir narežemo na večje kocke in ga skuhamo v večji količini vode, saj bomo kasneje