Čas priprave: 30 min

Št. oseb: 2

Sestavine:

pol skodelice zelene/rjave ali rumene leče
1 jed. žlica oljčnega/kokosovega olja
1 korenček
pol pora
pol paprikeLečini polpeti
četrt čebule
2 stroka česna
kurkuma
kajenski poper
sol
poper
drobtine – iz polnozrnatega kruha
kokosovo ali navadno olje za cvrtje
ideje: zamenjamo z zelenjvao po želji, lepo se prilegajo s koruzo

Priprava:

Lečo skuhamo z malo soli. Odcedimo, malo vode prihranimo za vsak slučaj, če bi bila masa presuha.
Zelenjavo na drobno nasekljamo in popražimo na olju, malo posolimo, začinimo in vmešamo lečo. Maso spasiramo ali obdelamo s paličnim mešalnikom. Dodamo sol ali začimbe.

Vmešamo toliko drobtin, da lahko oblikujemo polpete, ki jih še malce povaljamo v drobtinah. Ocvremo/popečemo na ne premočnem ognju v poljubni količini olja, nekaj minut na vsaki strani.