Čas priprave: 30 min
Št.oseb: 2 27, kosilo, hrustljavčki, vivacova.com4032 × 3024

Sestavine:

200 g zelenjave po izbiri (melancani, gobe ali tofu, sejtan …)
1 lonček oz. 100 g polnozrnate pirine in/ali čičirikine moke
1 lonček vode
15 polnozrnatih prepečencev ali drobtine
olje
sezam

Priprava:

V nekoliko globlji posodici zmešamo moko in vodo, da dobimo gladko zmes. Prepečence zmeljemo, da dobimo srednje grobo zmlete drobtine ali pa uporabimo kupljene. Zelenjavo, tofu ali sejtan narežemo na trakove ali trikotnike in vsak kos sejtana po-močimo v zmes vode in moke, nato ga še povaljamo v drobtinah prepečenca. Če želimo debelejšo skorjico, postopek ponovimo. Hrustljavčke polagamo v pekač, obložen s peki papirjem. Na nekaj žlicah olja prepražimo sezam, da zadiši in z njim pokapamo hru-stljavčke pred peko. Pečemo jih v predhodno ogreti pečici na 180°, približno 20 minut oz. dokler ne dobijo zlato rumene skorjice.