Čas priprave: 40 min
Sestavine:
500 g brstičnega ohrovta
2 korenja (po želji)
1 čebula
za zgostitev: 1 žlica drobljenih ovsenih kosmičev (zdrobimo lahko ročno kolikor lahko) ali moka in voda ali nekaj žlic pretlačenega riža
1 žlica sladke paprike
1 žlica paradižnikovega pireja ali pelatov, po želji lahko tudi žlica paradižnikovega koncentrata
poper
česen
čili
kumina
lovorov list
majaron (tega vsega po malo in po okusu)
3 žlice olivnega olja
Ostalo:
2 skodelici koruznega zdroba
olivno olje
sol
Priprava:
Čebulo nasekljamo, popražimo na olju in dodamo očiščen in po želji narezan brstični ohrovt, naribano korenje, kosmiče, sladko papriko, sol, kumino, majaron in lovor. Vse to zalijemo z okoli 1 l vode. Če bomo gostili s čim drugim, tu izpustimo kosmiče in potem, ko smo zalili z vodo, zgostimo drugače, naprimer z moko in vodo.
Ko zavre, kuhamo ok. 20 minut, dodamo paradižnikov pire, česen in suh čili (po želji). Kuhamo še dodatnih 10 minut in jed je gotova.
Posebej in po navodilu z embalaže skuhamo polento. Poleg se prav tako poda polnovredni riž.
To je preprosto, dostopno in hitro pripravljeno kosilo ali večerja. Poleg gre lepo tudi zeljna solata ali pesa.